یکی از راه های تحقق نظرات مقام مغظم رهبری در خصوص اقتصاد مقاومتی؛ تقویت ارتباط منطقی و کارآمد بین دانشگاه های کشور و بخش های اقتصادی جامعه می باشد برای تحقق این مهم نیاز است که در وهله اول بازنگری جدی در رشته های تحصیلی با رویکرد توجه به نیاز بخش های اقتصادی جامعه یا همان بازار کار صورت گیرد.

بی شک هدایت و بکارگیری پتانسیل دانشجویان کشور از طریق اساتید راهنما و مشاورین محترم علمی به سمت حل معضلات و مشکلات بازار کار در قالب اجرای رساله های دانشجویی می تواند شروع خوبی برای تقویت برقراری ارتباط بین دانشگاه و بخش های اقتصادی جامعه باشد. در این راستا بازنگری در ساختار دانشگاه های کشور و ایجاد فضاهای کارگاهی که بتواند در کنار یادگیری متون علمی، شرایط مهارت آموزی را مهیا کند ضرورت می یابد. یکی دیگر از راه های برقراری ارتباط منطقی دانشگاه با بازار کار، بازنگری سر فصل دروس رشته های مختلف می باشد که متاسفانه توجه جدی در این خصوص نشده است.

برای تحقق مواردی که به ذکر آنها رفت نیاز است یک نهضت و بسیج علمی در حوزه آموزش و بازار کار با پشتیبانی مسئولین ذیربط درکشور با هدف توسعه آموزش های مهارتی و توانمندسازی فارغ التحصیلان برنامه ریزی و اجرایی شود.

این کار همانند دفاع هشت ساله ملت شهیدپرور ایران در جنگ تحمیلی، نیاز به عزم ملی دارد تا با در نظر گرفتن پتانسیل های استانی- منطقه ای نسبت به تشکیل کمیته های مختلف استانی؛ با مشارکت دانشگاه ها و بخش های مختلف تولید؛ به منظور بررسی مشکلات، ارائه راه کارهای لازم و اجرایی شدن راهکارها اقدام گردد. بی شک؛ لازمه تحقق این مهم نیاز به برنامه ریزی و هدایت مرکزی از سوی وزارت خانه های ذیربط و تفویض اختیار لازم به مسئولین استان های مختلف کشور خواهد داشت.

همایش علم و کار که با همت دانشگاه جامع علمی- کاربردی و اتاق بازرگانی، صنایع و معادن و کشاورزی استان یزد و موسسه آموزش اتاق ایران و همکاری دیگر دانشگاه های استان در اردیبهشت ماه سال ۱۳۹۴ برگزار می گردد در راستای تحقق موارد فوق الذکر خواهد بود

  • نویسنده : یزد فردا
  • منبع خبر : خبرگزاری فردا